ThT V8

Exempelvis uppdrag, träningar etc.
Knugen
Moderator
Moderator
Donator
Donator
Reactions:
Inlägg: 1321
Blev medlem: 21 nov 2014, 23:52
Namn IRL: Daniel
Ort: Stockholm

ThT V8

Inlägg av Knugen » 11 jan 2019, 13:32

Starttid / (Sluttid)
20190221-1930 (-2130)
Sista tid anmälan.
20190221-1200
Typ av verksamhet:
- Uppdrag
Version + Moduler:
DCS OB, L39, Mig21, Su-25
Förkunskapskrav:
- Standardkraven för ThT
Nödvändigheter:
Teamspeak 64-bit (LADDA NER)
DCS-SimpleRadioStandalone (LADDA NER)(INFO)
Övrigt:
Kartor och briefingmaterial kommer närmare uppdraget
Missionfil: (Laddas upp efter genomfört event)
-
Tacview: (Laddas upp efter genomfört event)
-
1993-04-02
05:00:00
Sukhumi

BAKGRUND
För mindre än ett år sedan bröt sig Abchazien loss från Georgien och den geopolitiska stämningen länderna sinsemellan är fortsatt hög. Georgiens uttalade mål är att återföra "republiken" till Georgisk suveränitet och åtala utbrytarstatens ledning för högförräderi, men militärt och politiskt stöd från Ryssland har gjort detta omöjligt.

I Abchazien ökar samtidigt stödet för att med militära medel uppnå ett Georgiskt erkännande av Abchazien som en suverän stat. Trots sitt numerära underläge hoppas utbrytarstaten att det geopolitiskt isolerade Georgien inte är villiga eller kapabla att gå i krig över frågan, och att man med hjälp av ryskt materiel samt frivilliga piloter kan jämna ut maktbalansen tillräckligt länge för att lyckas slå ut viktiga Georgiska strategiska mål och därmed tvinga Georgien till förhandlingsbordet.

BATUMI OIL FIELD, ბათუმის ნავთობის ველი, 95 Nautiska mil utanför Batumi, är Georgiens enda oljereserv och står för en betydande del landets BNP. Tre stycken plattformar - ALFA, BETA samt GAMMA - utvinner olja ifrån fältet. Plattformarna är inte anslutna till Georgien med pipelines utan transporteras med tankerfartyg.

UPPDRAG
Slå ut oljeplattformar 'ALFA' samt 'BETA' samt eventuella tankfartyg i plattformarnas närhet. Upprätta luftherravälde runt om målområdet genom hela operationen.

Uppställning
SU-25
MIG-21
L-39C/ZA

UTFÖRANDE
Attacken kommer att genomföras av Su-25 (FAB-500) samt L-39 (FAB-250). IR-robotbeväpnade Mig-21 kommer att säkra luftrummet. Sukhumi-baserad STRIL kommer att leda uppdraget och övervaka området.

HOTBILD
Den Georgiska flottan är starkt försvagad och förväntas inte utgöra något hot. Det Georgiska flygvapnet förväntas skickas upp men undermålig radartäckning bör innebära att de inte kan komma fram i tid för att förhindra eller störa attacken. Markbaserat luftförsvar beräknas inte utgöra något hot så länge inget flygplan kommer inom 10NM från Georgiens fastland.

Övrigt
Då Mig-21 inte är den mest populära modulen kan den komma att kompletteras / bytas ut om det är för få som kan/vill flyga den. Beroende på antal anmälda kan 2-4 st F-5 läggas till som människostyrd B-styrka.
Bild